Sirkelkroken - fremtidens markkrok?

Sammen med Beiarelva SA og fiskekrokekspert Tommy Egra, har SNVF vært med å utforme et unikt regelverk for bruk av sirkelkrok under markfiske i elva som nå er å anse som en av Norges beste lakseelver. Markfiske etter laks var tidligere ulovlig i elva, men takket være krokens unike fang og slipp egenskaper er forbudet opphevet.

Det er selvsagt ikke bare bare å komme med en ny krok i en elv med så lange tradisjoner. Overgangen har ikke vært like lett eller forståelig for alle, men vi tror at etterhvert som kunnskapen om knuter, krokingsmetode og hvordan man agner den rare kroken, vil dette gå seg til. Alternativet er jo å ikke kunne fiske i det hele tatt, så utgangspunktet er jo bare positivt. 

Kun "ekte" sirkelkrok er godkjent

Det ble også litt oppstartsproblemer i bygda, da sirkelkroken vi, Tommy og Beiarelva SA anbefalte var av typen inline (Tournament Proof). Det var nemlig i 2018 kun Mustad som solgte slike kroker i Norge, og derfor var det vårt eneste tilgjengelig og dermed lovlige produkt. Mange endte allikevel opp med ulovlige kroker med vri på kroppen, og selv om vi viste at dette oftest var i god tro, ble det ikke slått ned på langs elvekanten. Lokalbutkkene solgte "alle" de ulovlige modellene, så vi måtte anse det som ett innkjøringsår. Men fisk ble det tatt, både store og små. Krokene fungerer, men det gjenstår fortsatt en god del opplæring før vi kan anse prosessen som ferdig. 

Consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

„Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.“
John Doe

At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Feedback and Questions

Consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.

Summary

  • At vero eos et accusam et justo
  • Consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr

Samarbeidspartnere

Følg oss

Praktisk info

  • Offentlig transport
  • Familieaktiviteter
  • Vannstand og vær

Generelt

  • Om Beiarelva SA
  • Turistinformasjon
  • Privacy Policy

Nyhetsbrev