Velkommen til 

Norges beste lakseelv!

  For femte år på rad er Beiarelva Norges beste lakseelv blant de større elvene. Støtten lokale og tilreisende fiskere har vist grunneierne ved å følge kvotemodellen, har lagt et godt grunnlag for fremtiden og gytebestanden av hunnlaks har økt med flere hundre prosent. Ta derfor turen til oss i Beiardalen i sommer. Her er storlaks og fantastiske naturopplevelser bare et "kast" unna. 

  Takk for i år

  BEIARELVA  2021

  Etter flere måneder uten aktivitet på Beiarelva si hjemmeside, er vi endelig i gang igjen med å formidle nyheter og informasjon til alle våre lesere. Stansen skyldes endel interne problemer med siden, og til ei avveksling kan vi ikke denne gangen skylde på Koronaviruset. Imidlertid er vi nå «på lufta» igjen, og det ser vi fram til. Håper å unngå flere problemer.

  Vi har allerede tilbakelagt nesten to måneder av det nye året, og kan konstatere at kontrastene kan være store, ikke minst værmessig. Mens fjoråret ble innledet med mildvær og tilhørende flom og isgang i elva vår, har årets utgave av vinteren, sålangt, kunne by på tørrvær og frost.

  Begge variantene har jo skapt diverse utfordringer. For mye vann kan jo være like utfordrene som for lit vann, men begge variantene har jo medvirket til en smule medieoppmerksomhet.

  Manglende aktivitet på hjemmesida vår, er ikke ensbetydende med liten aktivitet ellers i organisasjonen. Vinteren har vært preget av stor møteaktivitet på forskjellige områder, med hovedfokus sålangt på rehabilitering av fisketrappene i Høgforsen. Et krevende prosjekt, hvor flere aktører er involvert sammen med oss, og hvor vi håper å kunne presentere et ferdig forprosjekt til årsmøtet, som er berammet til 16 april.

  Ellers vil vi ha fokus på arbeidet med hjemmesida vår. Vi ser at det er ganske utfordrende å få denne til å funksjere slik som vi ønsker. Hjemmesida er vårt «ansikt utad», og vår fremste kontakt med alle våre fiskevenner, og det ønsker vi å lykkes med. Vi ser fram til å få dette til, og vi ser framfor alt fram til å kunne ønske alle velkommen til «sommerens vakreste eventyr»; fisket i Beiarelva.

  Leder i Beiarelva SA, Helge Osbakk

  Laksefisket er slutt. Velkommen til sjøørretfest!

  Nok en god, og ikke minst spennende fiskesesong i Beiarelva er over. God på grunn av fangstresultatene og den herlige oppslutningen rundt fisket. Spennende med tanke på den usikkerheten som rådet lenge før sesongstart. I tillegg har godt oppsyn i elva vært positivt og vi har sluppet helt unna coronaviruset. Kort sagt, en annerledes men god sesong! 

  Status på sjøørretprosjektet, stamlaksfisket og coronaviruset

  Gjengen i sjøørretprosjektet har gjennomført årets første økt. Stamlaksfisket er over og alle coronatiltakene har hatt positiv effekt. Den nye lakseverten er også på plass og gjør en god jobb.

  Bli med på vår elleville konkurranse

  Laksebildet 2020

  Fiskere liker å dele både fangst og opplevelser fra Beiarelva. Siden vi alltid er på jakt etter gode bilder til nettsiden vår, tenkte vi å dra i gang en heftig fotokonkurranse hvor man kan vinne en av to legendariske fiskesneller, kun ved å sende oss noen bilder. Den ene er en gullbelagte Ambassadeur 5500 CDL til slukfiskeren, og den andre trolig verdens mest anerkjente laksefluesnelle – Cascapedia, laget av Hardy i England. Vinneren bestemmer altså både hvilken premie han ønsker – og hva han vil gjøre med den.

  I tillegg trekkes det ut en Abu Garcia Elite Max 60 og 10 laksesluker blant alle deltagerne. Hjelp oss å få en finere nettside! Les mer om regler og hvordan du deltar her

  Slik forvaltes laksen i Beiarelva

  Eventyrlig snu­operasjon

  Fra å være i svært dårlig stand etter en runde med gyro, etterfulgt av overfiske, var det mange som var redde for den vakre elva vår og dens fremtid. Sammen med lokale krefter, Norsk Villaksforvaltning, fylkeskommune og lokal næring, ble en ny forvaltning innført i elva. Etter kort tid kunne vi alle bevitne at elva hadde hatt en eventyrlig snuoperasjon. 

  Alt handler nå om å være føre var, restaurere laksetrappene og føre den nå stabile laksestammen opp og videre inn Beiardalen. Det ser lyst ut for laksen, sjøørreten og for de fiskeintereserte i elva.