Årets lakse- og turistverter er på plass

  • Laksevert
  • Blogg

Laksekontoret på Storjord har fått nye verter. I år er det brødrene Sigve og Andreas Strand som står klare til å ta imot fiskere og turister i Beiarn. De vil være tilgjengelig i hele sommer, og står parat for å hjelpe til med spørsmål om alt fra fiske, opplevelser, lokalmat og overnatting i den vakre bygda vår. 

Brødrene er oppvokst i Beiarn, og fått forkjærligheten til skog, fjell og elven inn med "morsmelka". Eldstebror Andreas har stått i elva i utallige timer med sin far siden han var en liten guttunge. Resultatet av å se og lære, samt og høre historier om hvordan de fisket i Beiarelva i gamledager, har gitt ham mange flotte opplevelser og selvsagt godt med laks. Yngstebror Sigve fikk for alvor kjenne på rushet av laksefiske i fjor da han tok sin første laks, den første av mange. Brødrene Strand har begge siden ung alder trivdes godt med tilværelsen på fjellet og ikke minst ørretfiske på Beiarfjellet.

Andreas Strand 2500Andreas Strand, Laksevert for Beiarelva SA

I oppkjøringen til elveåpning har brødrene brukt tid langs elva, og snakket med grunneierne får å få best mulig oversikt over elva, slik at når du kommer og spør: «Hvor skal jeg fiske i dag?», så har de et godt forslag. Vårt mål er at de kan hjelpe både de lokale og tilreisende slik at de får en god opplevelse av Beiarn - i og utenfor elva. Hvor stor er elva, hva fisker du med, hvordan ønsker du fiske, og når skal du fiske, er ting de serviceinnstilte guttene alltid tar i betraktning, og svarer alltid med mål om at du ikke skal gå tomhendt hjem fra Beiarelva.

Sigve Portrett 2500Sigve Strand, Turistvert for Beiarn Kommune

På laksekontoret kan vi tilby utleie av fiskeutstyr, som blant annet kan leies gratis av ungdom under 16 år. I tillegg selger vi fiskekort til utvalgte vald i elva, samt desinfisering av fiskeutstyr. Kommer du tilbake hit for å desinfisere ditt utstyr andre gang, hvis du har vært på besøk i andre elver, får du det gratis. Vi har også et utvalg fiskeutstyr som vi selger. Til slutt får du ikke minst en god prat og litt tips om fiske i beiarelva!

Lakse- og turistvertene kan når slik:
Telefon: 47518022
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Velkommen til oss, og skitt fiske!