Skip to main content

Engasjerte unge fiskere

  • Laksevert
  • Blogg

For oss i Beiarelva er det ingenting som gleder oss mer enn at ungdommen fisker. De er ikke så mange, men for dem som har blir bitt av laksebasillen, er det ingen vei tilbake. En av disse er Joakim Løtvedt (20).


Joakim Lødtvedt (20) koser seg i elva. Foto: Laksevert

I fjor fant Joakim for alvor gleden langs elvas bredder, med stanga i hånd. I tillegg til selve fisket, er det de lange kvelder ved elva og bålkosen med kjente og ukjente som lokker.

Seniorene redder dagen

I år er han tilbake, og sesongen har allerede rukket å bli begivenhetsrik. Han kom på besøk på laksekontoret der han traff andre, mer erfarne fiskere, og fikk være med dem på det enestående fisket på åpningsnatta. Nabofiskeren fikk laks etter bare få timer, og mange gode erfaringer ble utvekslet. Dessverre ble utstyret til Joakim ødelagt over natta, men igjen kom det god hjelp fra erfarne veteraner i elva. Han fikk kjøpe et supert fiskesett til en hyggelig pris, og med ferdig rigget stang gikk han på nytt ut i elva med friskt mot.

PANG! Kort tid etter at nytt utstyr var på plass, hogger den første laksen i flua. Den kom riktig nok ikke på land, men historier som denne er helt fantastisk å få høre om. Tusen takk til alle erfarne fiskere som omfavner ungdommen i elva og lærer dem gode tips og triks!

Gratis utlån av fiskestenger til ungdommen i Beiarn

Som et tiltak for å støtte unge laksefiskere, har Stiftelsen Norsk Villaksforvaltning gitt Beiarn JFF 20 komplette haspelsett, fem komplette tohåndssett og en stabel med vadere for juniorer. Disse skal brukes til diverse ungdomsarrangementer og i tillegg stilles til disposisjon for gratis utleie for alle barn under 16 år som vil fiske i Beiarelva. Husk at ungdom under 16 år kan fiske gratis i elva, i følge med voksen. Unge fiskere er fremtiden, og Beiarelva SA, Stiftelsen Norsk Villaksforvaltning og Beiarn JFF gjør alt vi kan for å støtte dem.

Med ny fluestang har Joakim god sving på stanga! Foto: Laksevert