Skip to main content

Bli med på vår elleville fotokonkurranse!

  • Tommy Egra
  • Blogg

Fiskere liker å dele fangsten eller opplevelsene sine fra Beiarelva. I denne fotokonkurransen kan den som tar vinnerbildet velge mellom den legendariske gullsnella fra Abu Garcia eller den sagnomsuste Cascapedia fra Hardy. Alle som deltar er med i trekningen av ekstrapremier. Del noen gode bilder og bli med!

P1366734To av verdens mest anerkjente og ettertraktede fiskesneller har havnet på geiteskinnet på laksekontoret. Om du vil ta en titt på herlighene i ekte gull eller engelsk håndarbeid av P. Lundy og Hardy, ligger de på kontoret. Er du heldig, og har noen fine bilder liggende, kan du selv velge hvilken du vil ha - om du vinner. Foto: Lakseverten

Vi trenger gode bilder vi kan bruke på nettsiden vår. Disse kan representere en av fiskesonene, vise hvor flott elva vår er eller hvor stor gleden er når man akkurat har landet en laks. Stemningsbilder ved elva eller i gapahuken er også viktig, så her vil alle bilder som representerer noe vi forbinder med laksefiske i Beiarelva kunne delta.

Legendariske premier

IMG 20200723 154932For at selv de mest hardbarkede fiskerne skal legge stengene til side, for å lete frem fjorårets eller gårsdagens bilder, trengte vi noen heftige premier. Derfor har vi slått skikkelig på stortromma og fått to legendariske sneller inn på laksekontoret. Du kan selv velge hvem du vil ha - om du vinner. Den ene er en gullbelagt Ambassadeur 5500 CDL til slukfiskeren, mens den andre trolig er verdens mest anerkjente laksefluesnelle – Hardy Cascapedia, laget av P. Lundy  i England. Begge er selvsagt svindyre, rågode og verdige premier i norges beste lakseelvs unike konkurranse. Mange velger å ha slike premier på hyllen, som et klenodium, mens andre knapt klare å vente før de får dem ut i elva. Vinner bestemmer altså både hvilken premie han ønsker – og hva han vil gjøre med den.

Trekning av ekstrapremier for alle

For at alle skal få en mulighet for å vinne noe, har vi valgt å legge inn en Abu Garcia Elite Max 60 haspelsnelle som en ekstrapremie for alle deltagere. I tillegg har vi også 10 ekstrapremier kun forbeholdt juniorer fra Norge. Ti unge fiskefotografer kan altså vinne en Abu Koster laksesluk om de deltar, i tillegg til haspelsnellen og hovedpremie. Dette gir nok ungdommen rimelig gode vinnersjanser i vår konkurranse. 

Enkle regler

For å delta i konkurransen er det enkle regler du må forholde deg til. Disse må vi ha for at alle deltagerne har rettighetene til bildene de leverer, for at kvaliteten er tilstrekkelig god og de beste bildene vinner. 

1 – Bildene må være dine, og tatt med ditt kamera. Er det andre personer på bildet, er du ansvarlig for at de godtar å bli publisert.

2 – Bildene kan ikke være manipulert, men de kan være normalt redigert for lysforhold og beskjæring i et redigeringsprogram.

3 – Bildene kan være tatt når som helst, men alle må være tatt langs Beiarelva.

4 – Bildene må være skarpe og leveres digitalt (Min. 1MB). Scannede bilder er også godkjente. Send inn så mange du vil.

5 – Ved å sende inn bilder til konkurransen godtar du automatisk at Beiarelva SA kan bruke bildene (kreditert med ditt navn) på nettsidene og på Facebook siden vår.

6 – Bildene merkes:» Laksebildet 2020» og sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. (Bruk gjerne en delbar bildelink om du sender flere store bilder)

IMG 20200723 155112

Premiebordet

1 premie: Abu Garcia Ambassadeur 5500CDL veil: 9500,- eller Hardy Cascapedia Salmon Reel Black veil: 7500,-  

1 Tilleggskonkurranse: Alle som leverer inn bilder, er i tillegg med på en trekning av en Abu Elite Max 60 haspelsnelle fylt med sene. Veil: 1699,-

2 Tilleggskonkurranse: Alle deltagere under 18 år, er med i trekningen av 10 Abu Koster laksesluker. (1 pr. person) 

 

 

 

IMG 20200723 155740Vinnerbilder kåres av en profesjonell fiskefotograf, en fra styret og lakseverten på Storjord. Konkurransen avsluttes 10 september. Vinnerne blir annonsert på nettsidene vår 11. september, og blir kontaktet. For alle utenlandske deltagere kreves det at man har betalt kort i elven minst en gang. Vi sender premien til dem som vinner - uansett hvor i verden det måtte være. Vi er jo stolte over at folk kommer til oss fra hele verden for å fiske - så det skulle jo bare mangel. 

Lykke til!

 

 

 

 

 

 

P1022946

Det er viktig å ikke bare tenke poseringsfoto med stor og flott laks. Laksefiske er så mye mer, og vi verdsetter komposisjon, bildekvalitet, stemning og hva bildet representerer når vi bedømmer bildene. Her er et av bildene som allerede brukes på nettsidene og som kunne ha vært en god kandinat. Foto: Tommy Egra, SNVF