Skip to main content

Ny laksevert på Laksekontoret

  • Helge Osbakk, Styreleder
  • Blogg

Laksevertene på Laksekontoret har gjort en fantastisk jobb og skapt et nytt samlingspunkt i bygda. Nå skal de to studere, og gir stafettpinnen videre til en allerede kjent sportsfisker i elva, Robert Selfors. Han har sin første dag på kontoret i dag og vi ser frem å samarbeide med ham. 

Brødrene som har styrt Laksekontoret på Storjord, henholdsvis som laksevert og turistvert, har gjort en utmerket jobb og har utviklet stillingen og satt en ny standard for Laksekontoret for fremtiden. Da er det betryggende for oss i styret å vite at han som overtar, når de to unge beiarværingene drar for å studere, har lang erfaring både som fisker og som guide. 

Andreas Strand 2500Robert Selfors, den nye laksevert for siste runde i Beiarelva SA

- Egentlig skulle jeg vært på Island å guidet i sommer. Men på grunn av Covid-19 ble det lock-down og kansellering. Det blir derfor spennende å ta over stafettpinnen etter Sigve og Anders. Brødrene får masse skryt fra ledelsen i Beiarelva SA for jobben de har gjort. Dette sier fiskeren som kanskje er mest kjent som en særdeles erfaren laksefisker og gründer av fluestangmerket ArcticSilver. 

Videre forteller han at han har vært aktiv fluefisker i over 30 år, og at han har fulgt utviklingen av Beiarelven de siste årene med stor spenning. - Med utgangspunkt i et bærekraftig perspektiv, er det gjort et imponerende stykke arbeide av de lokale, fiske-entusiaster og elvas samarbeidspartnere. Beiarelva er selve “livsåren" som renner gjennom bygda. Her ligger det et stort potensiale i å samle folket gjennom en felles langsiktig forvaltningsplan med lokal forankring, sier han. 

Takker for muligheten
- Som gründer av fluefiskebrandet “ArcticSilver” har jeg frem til september i fjor vært en del av fiskebransjen og lært ufattelig mye om kulturen, produktutvikling, produksjon, salg og markedsføring. En stor takk til Beiarelva SA som gir meg muligheten til å kunne hjelpe de som kommer innom laksekontoret de neste dagene. Jeg ser frem til å bo i Beiarn de neste ukene og håper å se mange entusiastiske fjes, sier en smilende fisker fra sitt nye arbeidsplass. 
Utstyr, desinfisering og en hyggelig fiskeprat 

Vi minner på at vi laksekontoret kan vi tilby utleie av fiskeutstyr, som blant annet kan leies gratis av ungdom under 16 år. I tillegg selger vi fiskekort til utvalgte vald i elva, samt at vi hjelper fiskere å desinfisere fiskeutstyret. Er du i en annen elv, og kommer hit for å desinfisere en gang til - koster det ikke noe ekstra! Vi har også et utvalg fiskeutstyr som vi selger.

Husk også fotokonkurransen vår og at du på laksekontoret også får slå av en god prat og få både tips til fiskefoto og  tips om fiske i Beiarelva!

Velkommen til Laksekontoret og skitt fiske!