Skip to main content

Velkommen til våre

Skjulte perler i eventyrlandskap
Høgmo Israelsbakk er en naturperle. Selv om sonen er tilrettelagt for fiske, er den fortsatt grønn og frodig.

Eventyrlystne fiskere

Alle fiskere er forskjellige. Heldigvis. Det gjør at Beiarelva er som en eneste stor godtepose, hvor alle finner sin favoritt. Vi mener jo selvsagt at vår godbit er den beste, fordi vi selv er så glad i den.

Her kan alle typer fiskere finne sitt eget paradis, og komme tilbake år etter år. De fleste som fisker i Beiarelva liker komforten og stemningen man får når man sitter i en flott gapahuk hvor alt er på stell, og man kan treffe andre fiskere og slå av en prat. Til dem har vi to flotte gapahuker nær noen av elvas mest populære partier. Allikevel ser vi at mange som kommer igjen, år etter år, ofte er litt eventyrlystne, og er på jakt etter å fiske litt for seg selv. Kanskje de til og med prøver å finne sitt eget lille paradis. De mest ekstreme vil helst også gå på små stier, og åle seg ut til til områder hvor man med sluk, mark eller spinner kan fiske på helt urørte perler og kaste på helt upåvirket laks eller sjøørret. Om ingen hører gledeshylet når storfisken landes, er for dem hele poenget.

Heldigvis er fiskerne som kommer til oss forskjellige, og bruker sonen våre deretter. De som leter vil finne mange av Beiarelvas flotteste parier hos oss.

4,5km med laks og sjøørret

Høgmo Israelsbakk er på mange fiskeres lepper. Vi tror at vår del av Beiarelva er full av overaskelser, flott natur og spennende partier som fortjener et besøk. Siden sonen vår er lang og variert, kan alle typer fiskere finne seg til rette. Liker du skikkelig villmark, hvor du vil være omgitt av voldsom og vakker natur, med Norges beste lakseelv foran stangtuppen, har du funnet en sone du for blir sterkt knyttet til!

I tillegg skal du vite at hos oss har du et stabilt og et postitivt grunneierlag i bakgrunn. Kommer du til oss som en familie, er det i og omkring Høgmo Israelsbakk og vår flotte nabosone, Trones, at du finner noe av den mest spektakulære og voldsomme naturen, de flotte fjellturene og flere naturkjære og sunne aktiviteter for familien.  

Mange har fått storlaks hos oss, og vi ønsker alle som har vært her velkommen tilbake.
Beiarn Turistsenter ligger i "sentrum" og er det opplagte stoppested i løpet av dagen

Føl deg hjemme:

Vår sone er lang og variert. Hos oss er alle fiskere hjertelig velkomne.

Frank Trones, Styreleder

Fisket hos oss


3 fiskerformer kort oppsummert

Fluefiske


Tilreisende fiskere har oftest med seg fluestang når de kommer til oss. Når de reiser har de tydelig fått et godt inntrykk, for de fleste kommer tilbake og da med kamerater for å vise dem sonen vår. Blant fluefiskere har vi fått et særdeles godt rykte rundt i Europa. 

Vi har vært inne på det tidligere. Hos oss, har man mye gode plasser som er helt opplagte for det trente øyet. For de som ikke er like erfarne, blir disse ofte oversett, og dette gjør at fluefiskere som er flinke til å kaste, villige til å vandre og som vet å planlegge håvingen, før de kaster, kan få et eventyrlig fluefiske over store deler av sone. Synkeliner har blitt populært i Beiarn, og det samme gjelder hos oss. Men, glem aldri at du også finner laksen på brekket, nær stein og i smale renner med saktesynkende liner.

Det meste av fluer fungerer, men det er små og mellomstore tuber og dobbeltkrokede de fleste bruker.  De fleste klassiske mønster er populære, men varianter av Green Highlander, Sundray Shadow og orange allroundere ofte leverer. Sjøørreten finner du på oftest på de stille partiene og nær brekket. Ofte best litt senere på sesongen og gjerne i skumring og natt.

Spinnfiske


Få kan utnytte våre hemmelige partier, strømrenner og presentere sitt agn tett på fiskens skulesteder som slukfiskeren. Der fluefiskerne må gi tapt fordi det ikke er like fiskbart, eller markfiskeren ikke kan drifte marken langs bunnen, får slukfiskeren mange av elvas beste områder for seg selv. Husk at du som slukfisker kan og bør bevege deg mye, og benytte deg av alt fra rene oppstrømskast med sluk, spinner og wobbler, såvel som de klassiske "rett-ut-kastene" for å presentere sluken for laksen nesten uavhengig av hvor den stiller seg opp. Når du fisker slik, er selv ei steinrøys slik som den over Førnesøyra ei lita sølvsmie. 

Husk at styrken til slukfiskeren er at man kan fiske i renna foran bena dine, eller på motsatt side og prikkfiske fisk i områder ingen laks har sett ei flue - og kanskje biter på første kastet. Skjesluker som Møresild (sølv og gull/rød), Hammer (kobber/oransje) og Kleppesluken i blank er sikre kort om du varierer mellom dem. Sluker fra 20 til 40 gram er vanligst. Spinnere og wobblere i sølv eller sterke farger har også gitt mange suksess og storlaks i håven. 

Velg ei kraftig stang og snelle med god brems og minst 200m tykk sene rundt 0,35 - 0,45 mm. Det er mye storlaks og stein på vårt strekk, og når disse skal landes må du være godt forberedt. Er du på virkelig ekspedisjon nedover elva med slukstanga, husk at det ikke er alle plasser du kan lande fisk alene.  

Markfiske


Markfisket hos oss er ikke like utbredt som mange andre soner. Det har mye med at vi har høy fart i elva og endel områder med mye stein. Det sagt, her er det mye elv å finne gull i! Markfiskere som finner selv noen titalls meter elv som "ingen" fisker aktivt på, kan ofte fiske eventyrlige fangster.

I mange år var markfisket forbudt. Men ved innførsel av sirkelkrok, åpnet det igjen og den unike kroken har også en annen fordel - den setter seg langt mindre fast enn klassisk krok. Det gjør at områder som før var "umulige" å fiske på, nå med litt lettere søkke og en slik superkrok, kan gi godt fiske.

Det er mange høler og strømpasasjer hvor man kan drifte en mark hos oss. Husk å kun bruke sirkelkroker - og ikke glem å prøve den røde ulltråden! 

Litt om grunneierlaget

Vårt grunneierlag ser på elva som vår del av Beiardalen. Derfor vil vi at laksen har det bra hos oss, og alle som kommer for å fiske føler seg velkommen. 

Hos oss kan du campe langs elva på flere steder, være i ro og fiske mye for deg selv. Vil du til "bygda" og treffe folk, kjører du enten over til vår flotte nabosone Trones eller nordover mot Storjord. Det er kun noen minutter i bil, så selv om stillheten og naturen dyrkes hos oss, er du aldri langt unna en bensinstasjon, er restaurant, post eller en dagligvarebutikk. Vi jobber med å utvikle sportsfiske enda mer, og vi jobber slik at vi også i fremtiden er en attraktiv og spennende sone - men fortsatt godt innpakket i skog og flott natur. 

Vi har valgt å selge fiskekortene våre på Scanatura fordi vi tror det er det enkleste for deg som sportsfisker, og ikke for å unngå fiskerne. Vi har gjort dette fordi vi tror og mener at det er det beste for forvaltningen av laksen i elva. Flere rapporterer fortløpende underveis, gir andre fiskere inspirasjon og informasjon og til slutt - flere og bedre fangstrapporter. Men, om du vil treffe oss eller har noe du ønsker å si til oss, er det bare å ta kontakt! Husk også at laksevertene på Laksekontoret er der for oss, og kan hjelpe deg personlig om det er generelle spørsmål. 

Bestill fiske og overnatting

Hos oss kan du bo gratis i telt eller sette opp bobilen på de oppmerkede plassene langs elva. Laksevertene vil kunne vise deg hvor dette er lov. Skal du overnatte er det naturlig å velge Beiarn Turistsenter. Her får du alt du trenger, og selv om noen tror det er på "feil" side, vil vi minne om at Beiarelvas kanskje best bevarte "hemmelige fiskeplass" er vår og nås kun fra Trones. Den lille øya heter Førnesholmen, og er som mye hos oss - helt unik.

Velkommen til vår unike sone og til vår del av elva. 

Dersom du ønsker å prate med oss eller melde fra om noe langs elven, ta gjerne kontakt med Frank Trones, vår styreleder på: +4748258301

Spinnefanget og nygått laks fra sonen vår