Skip to main content

Velkommen til

En stor og majestetisk del av elva
Erfarne fiskere har alltid hatt et ekstra godt øye til Trones, og kommer igjen år etter år

Fiskerne er vår inspirasjon!

Det er mange som vil til Trones, og det syntes vi er flott. Vi får mye skryt av fiskerne og de kommer igjen år etter år. Dette inspirerer oss til å hele tiden forbedre tilbudet vårt, til å rydde sonene, holde orden på gapahukene og gjøre det hyggelig i bygda til sesongen begynner.

Det mest naturlige samlingspunktet er Beiarn Turistsenter. Om man ikke allerede bor her i telt, i campingvogn eller på en av leilighetene, er dette en utmerket plass å starte dagen, kople av underveis eller avslutte den. En is, en kaffe eller en middag er ofte det som skal til for gi en fiskere nye krefter. En prat med likesinnede kan gi verdifulle tips, eller nye vennskap.

Trenger kroppen, fiskeskrinet eller biltanken påfyll, er det godt at Best ligger her. Den koselig bensinstasjonen selger litt av det meste, og selger fiskekort for flere soner og kan desinfisere fiskeutstyr for dem som trenger det. Overnattingstilbudet langs sonen vår er variert og rommer alt fra en rimelig teltplass til hele hus eller hytter.

Hvor alle finner sin plass

Trones er den lengste og en av de mest besøkte sonene i elva. Hos oss finner du en sone som er 5,2 kilometer lang, med varierte fiskeplasser som fisker godt gjennom hele sesongen. Men, langt viktige enn lengden, er at vi har så mange velpleide fiskesoner som blir godt ivaretatt av våre grunneierne. Du og dine skal ha det godt når du kommer til Trones. Her har vi ikke bare godt laksefiske, her er det flere attraksjoner som kan gjøre turen bedre. Kommer du til oss som en familie, er det i og omkring Trones voldsom natur, flotte fjell og flere aktiviteter for familien.  

Finn deg din egen favorittplass langs elva. Vi har gjort jobben lettere for deg
Beiarn Turistsenter ligger i "sentrum" og er det opplagte stoppested i løpet av dagen

Alt for elva:

På Trones står grunneierne sammen for å gi deg som sportsfisker en fantastisk reise gjennom sonen vår. Ta deg tiden til å bli kjent med elva, og oss som bor her. 

Egil Larsen, Styreleder

Om fisket


Slik fisker du laks og sjøørret hos oss

Fluefiske


Det er ikke noen tvil om at fluefisket er det mest vanlige hos oss. Folk fra hele verden kommer tilbake til Trones for å svinge fluesnørene ut mot laks og sjøørreten i elva.

De fleste områder er det også lett og fiske med flue, og for dem som er dyktige fluekastere, vil Trones være en av de sonene i elven som tilbyr det mest varierte fisket, for elva har alle typer forhold og gir deg som fisker enorme valgmuligheter. Mange fisker i dype høler med synkeline og prøve å presentere fluene tett på fisken. Andre finner laksen på brekket, nær stein og i smale renner med saktesynkende liner - og for dem som satser på sjøørreten på de stille sonene, er flyteline også populært. Beiarelva har blitt ei "tubeflue-elv" og de fleste fisker med små og middels store tubefluer med små treble- eller dobbeltkroker. De fleste klassiske mønster er populære. 

Spinnfiske


Slukfiskere har også funnet veien til Trones - med god grunn. Den store og flotte sonen byr på noen av de virkelig flotte områdene hvor man kan få prøvd alle de klassiske teknikkene, og det passer for alle, fra nybegynner til proffer. Det finnes ingen sonebegrensninger og alle som vil fiske med sluk, wobbler og spinner blir godt tatt i mot. Beiarelva er ei folkeelv, hvor vi prøver å tilpasse oss hverandre, og respektere andre. Et godt tips for deg som slukfisker, er på dager hvor det er mange fiskere i elva, og utnytte styrken i redskapen din, og fiske områdene som fluefiskerne ikke kan utnytte like godt. Slik kan du få kaste skjesluker, wobblere og spinnere i deler av elva hvor laksen ikke er like hardt fisket på - og oppleve ditt livs fiske. Husk å kaste 45 grader oppstrøms og sveiv fort inn. Slik får du ofte fisket dypere og når fisken selv på de vanskeligste steder. Blanke skjesluker og spinnere med innslag av blått og wobblere med sterke farger er ofte en suksess.

Markfiske


Etter at markfiske igjen ble lov i elva, har mange på nytt begynt å fiske med mark. Trones er lang og variert. Er du dyktig, kan du fort bli en av dem som får storlaks på marken. Den effektive metoden søker fiskene i selv de dypeste hølene, og dem er det mange av på Trones. Det er mange gode og anerkjente marksoner på Trones, og lar deg fiske med fin drift uten å sette deg fast like ofte. Husk å kun bruke sirkelkroker - og ikke glem å prøve den røde ulltråden! 

Dette er oss

Trones har lenge vært et av de mest besøkte områdene i elva. Ikke bare har vi godt laksefiske å by på, men også mange lokale attraksjoner. Dette gjør at vi i grunnlaget også jobber tett med menneskene rundt oss og samarbeider bredt for at du som fisker skal ha det fint mens du er hos oss. Siden mange av oss er sportsfiskere og kjenner til hvordan det er å fiske i elva, vet vi også hvor viktig det er å komme til ordnete forhold. Med hele fem gapahuker, 9 parkeringsplasser og en rekke stier, sier det seg selv at vi jobber sesongen igjennom for å imøtekomme interessen fra fiskerne. Kommer du til oss, skal du ikke se bortifra at du vil møte oss nær gapahukene. Det er jo derfor vi gjør dette! 

Bestill fiske og overnatting

Hos oss kan du bestille fiske, oppleve naturen og ta del i alt Trones kan by på. Vi er omgitt av enestående vakker natur, kan tilby alt du som reisende trenger. Ja, kanskje er vi et lite lokalsamfunn, men vi har et stort hjerte for elva og de som kommer hit og besøker oss. Det vil du merke. Velkommen.

Dersom du ønsker å prate med oss eller melde fra om noe, ta kontakt på: +4791313554