Vanlige spørsmål (FAQ)

Her har vi laget en liten oversikt på de vanligste spørsmålene vi får om elva. Vi håper at du finner svar på det du lurer på. Skulle du ikke gjøre det er det bare å ta kontakt. 


Kvoten søkes om og godkjennes av Fylkesmannen. Dette skjer etter midsesongsevaluering hvert år, og deles ut i midten av juli.

Årets uttak vil bli annonsert etter 10 juli.

Når styret avslutter ekstrakvoten, går man tilbake til den vanlige kvoten. Fiskene skal rapporteres innen et døgn som alle andre laks og sjøørret i Beiarelva. 

Sjøørretfisket stenger den 14 september kl. 23.59. Det gis derfor en spesiell tillatelse for sjøørretfiske etter brua på Storjord (sonene Strand og Storjord) og ned til sjøen (sonene Tvervik og Soløy) Laks må settes tilbake. 

Laksekontoret ligger på Storjord, Beiarn Kro & Hotel. Her deler de kontor med Beiarpuls. Det er kun i drift under laksesesongen, og er åpent alle dager i uken (under høysesongen). For mer informasjon og ekstraordinære åpningstider på kveld og helg, les mer på vår side om laksekontoret

Parasitten Gyradactilus salaris ble påvist i Beiarelva i 1981. Etter to rotenonbehandlinger ble elven gjenåpnet etter 20 år i 2021, og har siden vært gyro-fri. Det er flere steder i Beiarn som tilbyr desinfisering av utstyr som skal i elva. Det er viktig at alle gjør dette, og man kan bli utestengt fra elva om man ikke gjøre dette. Les mer om hvor du kan desinfisere, hva det koster og hvorfor vi krever dette på siden om desinfisering.

Om du lurer på noe annet, er det bare å ta kontakt!

E-post: laksevert@beiarelva.no