Navjord

3 ulike fiskeplasser
Førshølen lengst sør har gapahuk, bålplass og utedo. Her kan man fiske fra bergene i stryket eller nedenfor ved gapahuken i litt smulere farvann. Godt egnet for slukfiske. Ved Litjjordhøla midt på sonen finner du en gapahuk med bålplass, en skjeltersjåg å krype inn i hvis det regner og en utedo. Her er ei lang fin strekke godt egnet for fluefiske. Nede på Skjyttøyra finner du villmarksfølelsen – her er ingen ekstra tilrettelegging, men du kan fint fyre opp et bål og nyte roen og freden. Godt egnet for fluefiske her også.

Finne roen
Ved Litjjordhøla kan du fint slå deg til en hel dag – fiske langs elva, koke litt kaffe, fiske litt mer, lage litt mat og ta en middagslur og så fiske i solnedgangen utover kvelden. Majestetiske Høgtind (1405 moh) er en flott bakgrunn når du forflytter deg med strømmen under fisket. Ei natt i hengekøye ved elvebredden med elvesus i ørene kan også anbefales – det er nok av trær å feste i ….
«Mange trofast fiskere finner veien tilbake til sona vår hvert år – det tyder jo på at de trives …..»
Gudbjørg H. Navjord – leder Navjord Grunneierlag.

Litt om grunneierlaget
10 grunneiere på 7 bruksnummer forvalter fiskerettighetene på Navjord. Vi har lagt til rette med gapahuker, utedo og en skjeltersjåg – ryddet langs elva og tilrettelagt med parkeringsmuligheter slik at det skal være lett tilgjengelig og trivelig å komme hit å fiske.
Noen av oss liker selv å fiske og vet å sette pris på den rekreasjonen det er å tilbringe timer nede ved elva i godt lag og vente på storfisken. Vi andre trives best ved bålet eller med å gå hele sona langs elvebredden. Siste tilretteleggingen har vært grusing av alle gårdsveier, inkludert hovedferdselsåren ned til Litjjordhøla.
Vi selger fiskekort på Scanatura, Laksekontoret og på Høgtind Kennel og Hundehotell på Navjord, men du treffer oss rett som det er når vi er nede ved elva og henter søppel, rydder og ordner på utedoene.

Bestille fiske og overnatting m.m.
Fiskekort kjøper du på Scanatura: https://www.scanatura.no/webshop/?lang=1 og ønsker du å bestille i god tid i forveien før websalget åpner, tar du kontakt med leder. Nærmeste overnatting blir på Kvæl Camping eller Frantzen Gjestgiveri. Molid Utleiebolig og Elaize`s Bed&Breakfast i tillegg til Beiarn Hotell er også gode alternativer. Vil du campe ved fiskeplassene ved elva, tar du kontakt med grunneier på forhånd. Kanopadling langs elva kan gi et nytt perspektiv og du får sett elva fra en annen vinkel. Kanoer kan leies på Turistkontoret.
Bading i elva på varme sommerdager kan også anbefales!
Har du hund som blir lei av å vente mens du fisker, så kan vi anbefale Høgtind Kennel og Hundehotell.
Et alternativ til fiske i elva, er å ta en fjelltur opp til Kobbåvatn opp skogsveien på Navjord og fiske etter ørretten der. Fiskekort dit fås også kjøpt hos Høgtind Kennel og Hundehotell. Les mer på Kobbåvatn Utmarkslags nettside: http://beiarn.net/utmarkslag/

Vi tar gjerne i mot tilbakemeldinger fra deg som fisker hos oss – ta kontakt med leder Gudbjørg H. Navjord telefon 41408559.

Fasiliteter

Gapahuker: 2

Parkering: 3

Toalett: 2

Ildsted: 3

Laksehåv: 2

Søppelkasser: 2

Fiskekort

Antall fiskekort: 10

Dagskort:
Kr. 450,-

Halvdagskort:
Kr. 350,-

Rekrutteringskort:
Gratis for barn under 16 år som fisker i lag med en voksen.

Gårdskort:
Kr. 750,-

Kortsalg:
Scanatura:
www.scanatura.no

Laksekontoret på Storjord:
Telefon: +47 47518022

Høgtind Kennel og Hundehotell AS:
E-post: post@hogtind-hundehotell.no
Telefon: +47 47806347

Galleri