Skip to main content

Vanlige spørsmål

Her har vi laget en liten oversikt på de vanligste spørsmålene vi får om elva. Vi håper at du finner svar på det du lurer på. Skulle du ikke gjøre det er det bare å ta kontakt. 

 • Hvordan fungerer storlakskvoten?

  Kvoten søkes om og godkjennes av Fylkesmannen. Dette skjer etter midsesongsevaluering hvert år, og deles ut i midten av juli.

  Årets uttak vil bli annonsert etter 10 juli

  Når styret avslutter ekstrakvoten, går man tilbake til den vanlige kvoten. Fiskene skal rapporteres innen et døgn som alle andre laks og sjøørret i Beiarelva. 

 • Når avsluttes sjøørretfisket i elva?

  Sjøørretfisket stenger den 14 september kl. 23.59. Det gis derfor en spesiell tillatelse for sjøørretfiske etter brua på Storjord (sonene Strand og Storjord) og ned til sjøen (sonene Tvervik og Soløy) Laks må settes tilbake. 

 • Hva er Stiftelsen Norsk Villaksforvaltning?

  Norsk Villaksforvaltning (SNVF) er en stiftelse som jobber for mer villaks, sjøørret og sjørøye i elvene de samarbeider med. Beiarelva SA har samarbeidet med dem siden 2015, og de har hjulpet oss på flere punkter i vårt forvaltningsarbeid. Les mer om dem her.

 • Hva er laksekontoret?

  Laksekontoret ligger på Storjord, Beiarn Kro & Hotel. Her deler de kontor med Beiarpuls. Det er kun i drift under laksesesongen, og er åpent alle dager i uken. For mer informasjon og ekstraordinære åpningstider på kveld og helg, les mer her 

 • Hvorfor må jeg desinfisere utstyret?

  Det er flere steder i Beiarn som tilbyr desinfisering av utstyr som skal i elva. Det er viktig at alle gjør dette, og man kan bli utestengt fra elva om man ikke gjøre dette. Les mer om hvor du kan desinfisere, hva det koster og hvorfor vi krever dette her

Om du lurer på noe annet, er det bare å ta kontakt!