Gratis utlån av fiskesett til juniorer

Nå har endelig utlånsstengene ankommet laksekontoret. Fra i morgen og ut sesongen, kan alle under 16 år låne gode laksestenger. Beiarelva SA stiller med sluker, så alle kan få fisket – uten å betale en krone.

Slik lånes utstyret ut

Alt utstyret håndteres av laksevertene på Storjord. Her registreres alle utlån mot et depositum på 100 kroner. Stengene kan lånes inntil tre dager, tre ganger i løpet av sesongen. Når stengene leveres utbetales depositum dersom ikke stanga er brukket, snellen er ødelagt eller «alt» snøret på snella er borte. Det lave depositum er satt av leverandøren Pure Fishing AS, som fra sin side kompenserer reparasjonskostnadene for å gi de unge en bekymringsfri og hyggelig erfaring med laksefisket. Stengene må hentes og leveres under laksekontorets åpningstider og laksevertene avgjør om utstyret ikke er i orden ved retur.
Fra Beiarelva SA, lånes det også ut en laksesluk til hver stang. Denne leveres ved retur, men må ikke erstattes om den mistes.

Helt gratis for ungdom

For ungdom under 16 år vil da alt dette utstyret være gratis og leie. Det at de også kan fiske gratis i elva i følge med en betalende voksen, gjør hele fisketuren gratis. PS: Fisker man gratis, fisker man på den foresattes kvote. Betaler man fiskekort, får man en egen kvote å fiske på. Ellers kan det kanskje være greit å få noen gode tips i starten, og disse har vi nok av på laksekontoret! Velkommen inn!

Skitt fiske!

Uten en god sluk, er det ikke lett å få laksen til å ta. Beiarelva SA låner derfor ut «risikofrie» sluker til dem som låner stenger. Foto: Lakseverten

Del artikkelen: